Login LoginSluiten
| Wachtwoord vergeten
phpFK - Logo

NieuwsChat Forum


Tour de France: Groenewegen grijpt naast zege in slotrit, Kruijswijk eindigt als derde
 1
28-07-19 23:46
nieuwschat 

Beheerder

Tour de France: Groenewegen grijpt naast zege in slotrit, Kruijswijk eindigt als derde

Dylan Groenewegen is er zondag net niet in geslaagd de laatste etappe van de Tour de France te winnen. De Amsterdammer eindigde als tweede op de Champs-Élysées in Parijs. Steven Kruijswijk stelde de derde plek in het algemeen klassement veilig en Egan Bernal verzekerde zich van de eindoverwinning.

Groenewegen moest in de massasprint alleen de Australiër Caleb Ewan voor zich dulden. Twee jaar geleden triomfeerde hij wel in de slotrit met de traditionele finish op de Champs-Élysées en boekte hij zijn eerste ritzege in de Tour. De Italiaan Niccolò Bonifazio kwam als derde over de streep.

De 26-jarige Groenewegen greep zo naast zijn zijn tweede ritzege in deze Tour. Alleen in de zevende etappe ging de sprinter van Jumbo-Visma met de overwinning aan de haal.

Door het mislopen van de overwinning bleef het aantal dagzeges van Jumbo-Visma in de 106e editie van de Tour op vier staan. Mike Teunissen, Wout van Aert en dus Groenewegen wonnen een rit en de Nederlandse formatie was tevens de snelste in de ploegentijdrit.

Kruijswijk maakte het succes voor Jumbo-Visma nog groter met de derde plaats in het eindklassement. De Brabander was na de bergrit van zaterdag al zo goed als zeker van de podiumplek, omdat de slotrit normaal gesproken geen tijdsverschillen meer oplevert in het klassement.

(Bron: NU.nl)

 1